Skip to main content Skip to footer

Plasmasnijden (of plasma snijden) van platen en buizen. Preciezer dan precies.

Hollandsteel werkt met de allernieuwste plasmatechniek.

Met onze plasmasnijder snijden we elke gewenste vorm uit een plaat. Het plasma wordt opgewekt met een elektrische vlamboog om in metalen platen te snijden. Deze snijtechniek gebruiken wij voor het bewerken van staal, roestvrijstaal en aluminium, koper en messing tot en met 80 millimeter dik en tot een lengte van 12 meter.

De plasmasnijmachine van Hollandsteel is echt precisiegereedschap wanneer het om plasmasnijden gaat! Deze hoogwaardige snijmachine is voorzien van de allernieuwste plasmatechniek en ontworpen voor het snel, efficiënt en nauwkeurig snijden van staal, roestvrijstaal en aluminium.

En: onze plasmasnijmachine is voorzien van een buismanipulator, zodat het ook mogelijk is buizen en kokers te snijden tot wel 12 meter lang. In 2D.

Waarom je opdracht plaatsen bij Hollandsteel?

Klanten kiezen voor Hollandsteel voor onze persoonlijke benadering, en de mogelijkheid om 24/7 offerte aan te vragen via ons portaal.

En heb je een spoedopdracht: bel ons. Ons motto is: het kan wel! We vinden altijd een weg.

Daarnaast hebben we jarenlange ervaring, state-of-the-art apparatuur en een team vol professionals. Wij staan garant voor hoogwaardige lasersnijservices. Neem vandaag nog contact met ons op voor een offerte op maat en ontdek hoe we jouw lasersnijprojecten naar een grotere hoogte kunnen brengen.

Waarom Plasmasnijden?

Plasmasnijden staat bekend om het snijden van dikker metaal. Plasmasnijden is geschikt voor een breed scala aan materiaaldikten, en met name voor dikke metalen platen. 

Wat is CNC gestuurd plasmasnijden?

Bij plasmasnijden wordt er een elektrische boog opgewekt tussen een wolfraam elektrode en het werkstuk. Door de elektrische lading wordt gas deels geïoniseerd. Dit is een ingewikkeld proces waarbij gas overgaat in plasma met een temperatuurbereik tot 30.000°C. Bij deze temperaturen smelt het metaal weg en kan het bewerkt worden. Net als bij de andere CNC-bewerkingstechnologieën wordt het CNC- plasmasnijproces door een computer gestuurd die een vooraf geüpload CAD-model volgt.

Plaatbewerking: lasersnijden versus plasmasnijden

Plasmasnijden is beter voor staalplaten met een grotere dikte. Wanneer men een dunnere plaat moet bewerken of wanneer er met een hoge precisie gesneden moet worden, kies je beter voor het snijden met een laser.

Door de hogere precisie van lasersnijden is er dan minder nabewerking van de staalplaat nodig. Bij plasmasnijden is dit wel het geval.

Beide methoden hebben hun toepassingen en voordelen, en de keuze tussen lasersnijden en plasmasnijden hangt af van de specifieke eisen van het project, zoals materiaaldikte, snede, toleranties, precisie, snijsnelheid en kostenoverwegingen.

Welke methode je het best gebruikt hangt dus af van verschillende factoren, zoals de staaldikte of de nood aan precisie. Gelukkig zijn wij er. Ons team van professionals adviseert je graag.

Word klant en plaats je opdracht.

DURMA PL 30120

Plasmabron: Hypertherm XPR 300
Snijkop rotatie: ± 0° (2D)
Maximaal werkbereik: 12.000 x 1.500 mm (of 12.000 x 3.000 mm?)
Maximale plaatdikte staal: 80 mm
Maximale plaatdikte rvs: 75 mm
Maximale plaatdikte aluminium: 38 mm
Min./max. doorsnede buis: Ø50 - 400 mm
Min./max. doorsnede koker: 70 x 70 - 250 x 250 mm
Min./max. doorsnede rechthoekige koker: 60 x 80 - 300 x 200 mm

Hollandsteel staat voor

Persoonlijke service

Heb je vragen, of heb je bepaalde ideeën en wil je die tegen ons aanhouden, we denken altijd mee. En als er in eerste instantie geen oplossing lijkt te zijn: we vinden altijd een weg. We staan dus altijd klaar voor ondersteuning en advies, vooraf en naderhand.

Snelle doorlooptijd

Bij Hollandsteel geen ellenlange wachttijden en moeilijk doenerij. Hollandsteel streeft naar snelle doorlooptijden en kan de machines 24 uur per dag laten draaien.

Spoed opdrachten

Soms heeft een opdracht gewoon spoed. Neem contact met ons op en we vinden altijd een weg!

Ons Klantportaal 24/7 beschikbaar en snel offerte

In het online klantportaal kun je je tekeningen 24/7 uploaden en het gewenste materiaal, de aantallen en de gewenste levertijd aangeven. Als je de offerte in het klantportaal goedkeurt, wordt jouw opdracht meteen in het systeem gezet. Liever persoonlijk contact, ook dat kan.

Ons portaal is 24 uur per dag, 7 dagen in de week beschikbaar voor het plaatsen van opdrachten en het ontvangen van een offerte.

Maatwerk en flexibiliteit

Hollandsteel begrijpt dat elke klant unieke eisen heeft. Wij denken en tekenen graag mee met klanten voor maatwerkoplossingen die voldoen aan specifieke ontwerpeisen.

Duurzaam en milieubewust

Bij Hollandsteel proberen we zo duurzaam en milieubewust mogelijk te zijn, met onze (energie)zuinige productieprocessen, onze zonnepanelen onze nachtshifts (onze machines draaien ’s nachts door).

Ook gebruiken wij recent ontwikkelde software voor het nesten, waardoor de hoeveelheid materiaalafval wordt teruggebracht. Al het materiaalafval wordt voor hergebruik afgevoerd waardoor onze voetafdruk op het milieu flink wordt verkleind.

Innovatief

Bij Hollandsteel zijn we voortdurend op zoek naar innovatieve manieren om onze snijprocessen te verbeteren en te optimaliseren. Door te investeren in onderzoek en ontwikkeling, blijft Hollandsteel vooroplopen in de markt en bieden we altijd de nieuwste en meest effectieve snijoplossingen aan.

Kwaliteitsborging en certificeringen

Ons bedrijf is ISO NEN-EN 1090 gecertificeerd voor het snijden tot en met EXC4. Dit certificaat is het bewijs dat Hollandsteel aan alle gestelde eisen voldoet en de processen dusdanig beheerst dat je met vertrouwen al je NEN-EN 1090 constructiewerk aan ons kan uitbesteden.

Wij hebben strenge kwaliteitscontroleprocessen en het vermogen om aan de hoogste internationale normen te voldoen. Kwaliteit is geen claim, maar een bewezen feit bij Hollandsteel.

Bezorging tot aan de deur

Onze eigen vrachtwagens staan klaar om jouw order bij de voordeur af te leveren (of welke deur dan ook). Afleveradres buiten de Noordkop? Geen probleem, ook dan regelen we het transport.