Skip to main content Skip to footer

Metaal kanten en buigen op maat. Kwaliteit gegarandeerd.

Metaal kanten bij Hollandsteel.

Zetten, buigen, kanten, zwenk buigen, plooien van metalen plaat, allemaal termen voor het buigen of omvormen van plaatwerk en is een optionele nabewerking van uw plaatwerk.

Naast het snijden van metaal kunnen wij in een opdracht je plaatwerk direct kanten & zetten. Met behulp van een kantbank wordt er een zetting gemaakt in het plaatmateriaal, waardoor de plaat gebogen wordt in de gewenste hoek. Je kunt bij ons terecht voor het kanten van staal, roestvrij staal (RVS) en aluminium.

Onze machines zijn geschikt voor specialistisch kantwerk in kleinere series, maar ook voor grote, minder complexe, productievolumes

Metaal zetten: hoe werkt het?

Kanten is een metaalbewerkingstechniek waarbij een kantbank gebruikt wordt. Het plaatmateriaal wordt omgebogen en vervormd in de gewenste hoek, door het "mes" in de matrijs (ook wel "groef" genoemd) te duwen.

Door het inzetten van een kracht die gelijkmatig op een materiaal inwerkt wordt het metaal omgevormd. Door het metaal te zetten is het mogelijk om een vlak oppervlak om te zetten naar een driedimensionale vorm. Metaal zetten wordt toegepast om dunne platen te versterken. Op plekken waar het metaal gebogen is, wordt het materiaal aanzienlijk sterker.

Hoe werken onze kantbanken?

De kantbank is een pers met een bovenmatrijs en een ondermatrijs. De plaat die gebogen moet worden, wordt tussen de bovenmatrijs en de ondermatrijs geplaatst. De bovenmatrijs drukt de plaat tegen de ondermatrijs waardoor de plaat vervormt. Wanneer de bovenmatrijs helemaal naar onderen is gebracht en de plaat op de juiste wijze is vervormd, wordt de bovenmatrijs weer naar boven gehaald en in de beginpositie gebracht. De onderste matrijs blijft altijd in dezelfde positie. Er kunnen, afhankelijk van de gewenste bewerking, verschillende matrijzen worden aangebracht.

Word klant en plaats je opdracht.

LVD

Wij werken onder andere met de LVD easy form kantbank , deze is zeer nauwkeurige buigmachines door de integratie van geavanceerde technologie en software. De kantbank die door ons gebruikt wordt, is vanaf april 2023 voorzien van het LVD adaptieve hoekmeetsysteem Easy-form laser. Dit is een slimme cnc gestuurde, uiterst nauwkeurige plooimachine.

Maximale afmetingen: 7.400 x 3.000 mm
Max. plaatdikte staal: 25 mm
Max. plaatdikte rvs: 25 mm
Max. plaatdikte aluminium: 25 mm

Toepassingen van kanten in uiteenlopende sectoren

Het kanten van metalen speelt een vitale rol in een breed scala van industrieën. De techniek wordt gebruikt in de bouw van architectonische structuren, het creëren van lucht- en ruimtevaartcomponenten tot aan de auto- en botenindustrie aan toe . Hollandsteel bedient al deze sectoren met een deskundigheid die verzekert dat elk project niet alleen aan de technische eisen voldoet, maar ook esthetisch van de hoogste kwaliteit is.

Wat doen we nog meer naast metaal kanten en buigen? Ons machinepark

Naast metaal kanten biedt ons machinepark de mogelijkheid tot andere geavanceerde bewerkingen, zoals lasersnijden, plasmasnijden en afbramen We werken met een diversiteit aan materialen, waaronder staal, roestvrij staal, koper, messing en aluminium. Deze verscheidenheid zorgt ervoor dat we flexibel kunnen inspelen op de specifieke eisen van je projecten. Van hele grote tot hele kleine projecten. En voor elke branche.

Waarom je opdracht plaatsen bij Hollandsteel?

Klanten kiezen voor Hollandsteel voor onze persoonlijke benadering, en de mogelijkheid om 24/7 offerte aan te vragen via ons portaal.

Daarnaast kun je ons altijd bellen bij een spoedopdracht. Ons motto is: het kan wél! We vinden altijd een weg.

Onze jarenlange ervaring, state-of-the art machinepark en ons toegewijde team van vakmensen staan garant voor hoogwaardige lasersnijservices.

Neem vandaag nog contact met ons op voor een offerte op maat binnen enkele minuten. We helpen je graag verder.

Word klant en plaats je opdracht.

Hollandsteel staat voor

Persoonlijke service

Heb je vragen, of heb je bepaalde ideeën en wil je die tegen ons aanhouden, we denken altijd mee. En als er in eerste instantie geen oplossing lijkt te zijn: we vinden altijd een weg. We staan dus altijd klaar voor ondersteuning en advies, vooraf en naderhand.

Snelle doorlooptijd

Bij Hollandsteel geen ellenlange wachttijden en moeilijk doenerij. Hollandsteel streeft naar snelle doorlooptijden en kan de machines 24 uur per dag laten draaien.

Spoed opdrachten

Soms heeft een opdracht gewoon spoed. Neem contact met ons op en we vinden altijd een weg!

Ons Klantportaal 24/7 beschikbaar en snel offerte

In het online klantportaal kun je je tekeningen 24/7 uploaden en het gewenste materiaal, de aantallen en de gewenste levertijd aangeven. Als je de offerte in het klantportaal goedkeurt, wordt jouw opdracht meteen in het systeem gezet. Liever persoonlijk contact, ook dat kan.

Ons portaal is 24 uur per dag, 7 dagen in de week beschikbaar voor het plaatsen van opdrachten en het ontvangen van een offerte.

Maatwerk en flexibiliteit

Hollandsteel begrijpt dat elke klant unieke eisen heeft. Wij denken en tekenen graag mee met klanten voor maatwerkoplossingen die voldoen aan specifieke ontwerpeisen.

Duurzaam en milieubewust

Bij Hollandsteel proberen we zo duurzaam en milieubewust mogelijk te zijn, met onze (energie)zuinige productieprocessen, onze zonnepanelen onze nachtshifts (onze machines draaien ’s nachts door).

Ook gebruiken wij recent ontwikkelde software voor het nesten, waardoor de hoeveelheid materiaalafval wordt teruggebracht. Al het materiaalafval wordt voor hergebruik afgevoerd waardoor onze voetafdruk op het milieu flink wordt verkleind.

Innovatief

Bij Hollandsteel zijn we voortdurend op zoek naar innovatieve manieren om onze snijprocessen te verbeteren en te optimaliseren. Door te investeren in onderzoek en ontwikkeling, blijft Hollandsteel vooroplopen in de markt en bieden we altijd de nieuwste en meest effectieve snijoplossingen aan.

Kwaliteitsborging en certificeringen

Ons bedrijf is ISO NEN-EN 1090 gecertificeerd voor het snijden tot en met EXC4. Dit certificaat is het bewijs dat Hollandsteel aan alle gestelde eisen voldoet en de processen dusdanig beheerst dat je met vertrouwen al je NEN-EN 1090 constructiewerk aan ons kan uitbesteden.

Wij hebben strenge kwaliteitscontroleprocessen en het vermogen om aan de hoogste internationale normen te voldoen. Kwaliteit is geen claim, maar een bewezen feit bij Hollandsteel.

Bezorging tot aan de deur

Onze eigen vrachtwagens staan klaar om jouw order bij de voordeur af te leveren (of welke deur dan ook). Afleveradres buiten de Noordkop? Geen probleem, ook dan regelen we het transport.