Skip to main content Skip to footer

Lasersnijden van platen bij Hollandsteel: hoogste kwaliteit, beste prijs

Wat is het lasersnijden van platen?

Lasersnijden is een thermisch geavanceerde techniek waarbij we een geconcentreerde, intense laserstraal gebruiken om materialen te snijden. Het mooie van lasersnijden is dat het precisie biedt, snelheid (zeer snelle snijsnelheden) én de mogelijkheid om complexe vormen en plaatbewerkingen te produceren. Daarnaast geeft het minimale materiaalverspilling.

Hoe werkt CNC aangestuurd lasersnijden?

Bij Hollandsteel werken wij met CNC-lasersnijders. Dat betekent dat de machine wordt bediend door middel van een Computer Numerical Control (CNC) systeem. In plaats van handmatige bediening door een operator wordt de machine geprogrammeerd met instructies die zijn opgesteld in een CNC-programma.

Hierdoor is het mogelijk om opdrachten te herhalen met steeds dezelfde kwaliteit. Je kunt zowel grote als kleine oplages bestellen, ongeacht het materiaal.

De voordelen van lasersnijden bij Hollandsteel.

Met de fiberlaser van Hollandsteel snijden wij moeiteloos, nauwkeurig en efficiënt door metaal alsof het niets is. De laser snijdt de door jou gewenste vorm uit de metalen plaat, waarna je deze kunt verwerken tot een eindproduct.

Ook goed om te weten: bij Hollandsteel hebben we de RAPID tower. Hierdoor kunnen onze vlakbedlaser-machines 24 uur per dag draaien (ook in het weekend), zodat we zonder moeite ook grote productie-aantallen snel kunnen verwerken.

Wij werken met staal, aluminium, rvs, koper, messing. En tot welke maat lasersnijden?

Wij snijden staal, rvs, koper, messing en aluminium tot 20 millimeter dik en tot een lengte van 3 meter. Wil je langer dan 3 meter? Geen probleem. Dan staat onze plasmasnijder voor jou ter beschikking.

Nabewerking: kanten breken en afbramen.

Omdat er door het lasersnijden scherpe randen op plaatdelen achter blijven is het een optie om de scherpe kanten van de plaat te laten breken. Zie ook onze kantenbreker. En de meeste van onze klanten willen graag gladde en dus veilige afwerkingen. Natuurlijk. Met onze afbraamtechnieken zorgen we daarvoor.

Online bestellen (STEP, DXF, DW5 uploaden) en offerte aanvragen: snel en gemakkelijk.

Je kunt heel gemakkelijk online via ons klantportaal een offerte laten maken voor je opdracht. Binnen enkele minuten weet je waar je aan toe bent en kun je direct online bestellen.

Waarom laten lasersnijden door Hollandsteel?

Klanten kiezen voor Hollandsteel voor onze persoonlijke benadering, én de mogelijkheid om 24/7 eenvoudig een offerte aan te vragen via ons online klantportaal. En heb je een spoedopdracht: bel ons. Ons motto is: het kan wel! We vinden altijd een weg.

Daarnaast hebben we jarenlange ervaring, state-of-the-art apparatuur en een team vol professionals. Wij staan garant voor hoogwaardige lasersnijservices.

Neem vandaag nog contact met ons op voor een offerte op maat en ontdek hoe we jouw lasersnijprojecten naar een grotere hoogte kunnen brengen. Voor een klein eenmalig project of voor grote serieproductie-opdrachten.

Ons machinepark en de mogelijke bewerkingen

Naast lasersnijden biedt ons geavanceerde machinepark nog andere mogelijke bewerkingen. Zoals plasmasnijden, ideaal voor dikker materiaal waarbij snelheid en precisie cruciaal zijn; Het kanten of zetten voor het (ver)vormen van metalen met uitzonderlijke precisie; En afbraamtechnieken om te zorgen voor gladde en veilige afwerkingen.

De vlakbedlasers van Hollandsteel

Bij Hollandsteel hebben we de beschikking over twee durma vlakbedlasers, ook wel Fiber lasers genoemd, voor het snijden van platen staal, rvs, koper, messing en aluminium tot 20 mm dik, afhankelijk van het materiaal. Onze vlakbedlasers combineren hoge snijsnelheden, hoge snijkwaliteit, laag energiegebruik en een optimale flexibiliteit. Uiteraard kun je bij ons ook terecht voor zetwerk en afbramen.

Word klant en plaats je opdracht.

Waarom je opdracht plaatsen bij Hollandsteel?

Klanten kiezen voor Hollandsteel voor onze persoonlijke benadering, de mogelijkheid om 24/7 offerte aan te vragen via ons klantportaal. En heb je een spoedopdracht: bel ons Ons motto is: het kan wel! We vinden altijd een weg.
Daarnaast hebben we jarenlange ervaring, state-of-the-art apparatuur en een team vol professionals. Wij staan garant voor hoogwaardige lasersnijservices. Neem vandaag nog contact met ons op voor een offerte op maat en ontdek hoe we jouw lasersnijprojecten naar een grotere hoogte kunnen brengen.

De vlakbedlasers van Hollandsteel.

Bij Hollandsteel hebben we de beschikking over twee durma vlakbedlasers. De Fiber is geschikt voor het snijden van platen van staal, rvs, alluminium, messing en koper tot 20 mm dik, afhankelijk van het materiaal. Onze vlakbedlasers combineren hoge snijsnelheden, hoge snijkwaliteit, laag energiegebruik en een optimale flexibiliteit. Uiteraard kun je bij ons ook terecht voor zetwerk en afbramen.

Word klant en plaats je opdracht.

DURMA HD TC 60170

Snijtechniek: Fiber
Laserbron: IPG Fiberlaserbron 6KW
Maximale lasersnelheid: 120 m/min
Maximaal werkbereik: 3.000 x 1.500 mm
Maximale plaatdikte staal: 25 mm
Maximale plaatdikte rvs: 12 mm
Maximale plaatdikte aluminium: 15 mm

Vlakbedlaser DURMA HD-F 3015 T

Snijtechniek: Fiber
Laserbron: IPG Fiberlaserbron 10KW
Maximale lasersnelheid: 120 m/min
Maximaal werkbereik: 3.000 x 1.500 mm
Maximale plaatdikte staal: 30 mm
Maximale plaatdikte rvs: 20 mm
Maximale plaatdikte aluminium: 25 mm

De Rapid Tower

De Rapid Tower van Hollandsteel is het laad-lossysteem wat gebruikt wordt om onze vlakbedlasers onafhankelijk en efficiënt te laten draaien. De toren zorgt voor automatisch transport van het bewerkte en onbewerkte plaatwerk voor de vlakbedlaser snijmachines. Door deze toren kan hollandsteel 24 uur 7 dagen in de week draaien en daarmee ook grote productie-aantallen snel verwerken. Zo zijn we er voor iedereen: je kunt bij ons terecht voor 1 stuk tot grote aantallen en series.

De Rapid Tower:

  • Voltooit het lasersnijproces op een volautomatische manier.
  • Vermindert productietijden dankzij de automatische laad- en ontlaadfunctie.
  • Verbetert het gebruik van de machine door de materiaalstroom te optimaliseren.

Offerte aanvragen

Fiberlasers excelleren in snijsnelheid en energie-efficiëntie. Fiberlasers snijden veel sneller in vergelijking tot conventionele CO2 lasers met hetzelfde vermogen. Dit komt doordat de stralings-efficiency bijna dubbel zo hoog is en de golflengte van het laserlicht een factor 10 kleiner. De snelle technologische ontwikkelingen hebben de fiberlaser toegankelijk gemaakt qua bediening en gebruik, als ook in service en onderhoud

Geen lasergas

Het laserlicht van een fiberbron wordt opgewekt uit Ytterbium diodes, hierbij wordt geen gebruik gemaakt van CO2, Helium en Stikstof gas zoals dat bij een CO2 laserbron het geval is.

Optische geleider

Het fiberlaserlicht wordt door een flexibele glasfiberkabel vanaf de laserbron naar de snijkop geleid, voor het geleiden van de laserstraal worden dus geen spiegels, die onderhoud en afstelling nodig hebben, toegepast.

Energie besparend

In vergelijk met een CO2 laser neemt een fiberlaser, bij hetzelfde laser vermogen, veel minder elektrische energie op.

Hollandsteel staat voor

Persoonlijke service

Heb je vragen, of heb je bepaalde ideeën en wil je die tegen ons aanhouden, we denken altijd mee. En als er in eerste instantie geen oplossing lijkt te zijn: we vinden altijd een weg. We staan dus altijd klaar voor ondersteuning en advies, vooraf en naderhand.

Snelle doorlooptijd

Bij Hollandsteel geen ellenlange wachttijden en moeilijk doenerij. Hollandsteel streeft naar snelle doorlooptijden en kan de machines 24 uur per dag laten draaien.

Spoed opdrachten

Soms heeft een opdracht gewoon spoed. Neem contact met ons op en we vinden altijd een weg!

Ons Klantportaal 24/7 beschikbaar en snel offerte

In het online klantportaal kun je je tekeningen 24/7 uploaden en het gewenste materiaal, de aantallen en de gewenste levertijd aangeven. Als je de offerte in het klantportaal goedkeurt, wordt jouw opdracht meteen in het systeem gezet. Liever persoonlijk contact, ook dat kan.

Ons portaal is 24 uur per dag, 7 dagen in de week beschikbaar voor het plaatsen van opdrachten en het ontvangen van een offerte.

Maatwerk en flexibiliteit

Hollandsteel begrijpt dat elke klant unieke eisen heeft. Wij denken en tekenen graag mee met klanten voor maatwerkoplossingen die voldoen aan specifieke ontwerpeisen.

Duurzaam en milieubewust

Bij Hollandsteel proberen we zo duurzaam en milieubewust mogelijk te zijn, met onze (energie)zuinige productieprocessen, onze zonnepanelen onze nachtshifts (onze machines draaien ’s nachts door).

Ook gebruiken wij recent ontwikkelde software voor het nesten, waardoor de hoeveelheid materiaalafval wordt teruggebracht. Al het materiaalafval wordt voor hergebruik afgevoerd waardoor onze voetafdruk op het milieu flink wordt verkleind.

Innovatief

Bij Hollandsteel zijn we voortdurend op zoek naar innovatieve manieren om onze snijprocessen te verbeteren en te optimaliseren. Door te investeren in onderzoek en ontwikkeling, blijft Hollandsteel vooroplopen in de markt en bieden we altijd de nieuwste en meest effectieve snijoplossingen aan.

Kwaliteitsborging en certificeringen

Ons bedrijf is ISO NEN-EN 1090 gecertificeerd voor het snijden tot en met EXC4. Dit certificaat is het bewijs dat Hollandsteel aan alle gestelde eisen voldoet en de processen dusdanig beheerst dat je met vertrouwen al je NEN-EN 1090 constructiewerk aan ons kan uitbesteden.

Wij hebben strenge kwaliteitscontroleprocessen en het vermogen om aan de hoogste internationale normen te voldoen. Kwaliteit is geen claim, maar een bewezen feit bij Hollandsteel.

Bezorging tot aan de deur

Onze eigen vrachtwagens staan klaar om jouw order bij de voordeur af te leveren (of welke deur dan ook). Afleveradres buiten de Noordkop? Geen probleem, ook dan regelen we het transport.