Skip to main content Skip to footer

We cut the bull

hollandsteel bestaat uit vakmensen die zich ieder dag zonder onzin en met enthousiasme inzetten om jouw opdrachten snel, betrouwbaar en efficient te leveren.

hollandsteel: expert in het lasersnijden van platen, buizen en profielen

hollandsteel is in 2016 opgericht door Dennis Oud en Ruud Appel. In 2021 is Gem Bot ingestapt als aandeelhouder om het bedrijf gezamenlijk met de oprichters en het team verder uit te bouwen. In de afgelopen 5 jaar is Hollandsteel uitgegroeid tot een begrip in de Noord-Hollandse markt en leveren we aan een grote diversiteit aan klanten in onder andere de machinebouw, metaalbewerking en bouw. We hebben een sterke positie in Noord-Holland en leveren door heel Nederland.

Wij staan voor Getting the job done

Als toeleverancier voor al jouw snijwerk uit buis, profiel en plaat hebben wij “afspraak is afspraak” als hoogste prioriteit. Bij Hollandsteel geen ellenlange wachttijden en moeilijkdoenerij. Voor ons geldt maar 1 ding: Getting the job done! Sneller en preciezer. Dit doen wij met een state of the art” machinepark en een professioneel team vol ervaring

Ons team

Onze mensen maken hollandsteel.  Het team bestaat inmiddels uit ongeveer 25 vakmensen. Een vak wat je niet in de schoolbanken leert, maar gewoon op de vloer. Met elkaar en van elkaar. Van klanten. Van opdrachten. Daarnaast blijven we ons ook ontwikkelen door opleidingen en de ontwikkelingen in de markt te volgen.

Wij hebben een productieteam verdeeld over werkvoorbereiding, productie en bezorging. En een kantoorteam voor administratie, verkoop, HR, binnendienst.

Een groep enthousiaste mensen die binnen een goede sfeer vakwerk leveren voor onze klanten..

Onze machines

hollandsteel is in 2016 gestart met één 4-kW-lasermachines van Prima power. Tegenwoordig draaien bij ons 24 uur per dag, 7 dagen in de week, 2 DURMA vlakbedlasers met automatiseringstoren, 2 DURMA buis-lasersnijmachines, 1 DURMA plasma snijmachine, meerdere kantbanken en 1 kantafronding machine.

(energie)zuinige productieprocessen

hollandsteel let op energieverbruik. Zo hebben wij zonnepanelen en draaien onze machines ook ‘s nachts. Ook gebruiken wij recent ontwikkelde software voor het nesten waardoor de hoeveelheid materiaalafval wordt teruggebracht. Al het materiaalafval wordt voor hergebruik afgevoerd.

Volledig geautomatiseerd

Door gespecialiseerde software is het hele klantproces van orderintake tot facturatie volledig geautomatiseerd. Als klant kun je via het klantportaal 24/7 offertes aanvragen en online je bestelling plaatsen. Dankzij slimme software en algoritmes worden orders automatisch ingeboekt en voorbereid en werken de machines zeer nauwkeurig en vrijwel zelfstandig.

.

NEN-EN 1090 gecertificeerd

hollandsteel is NEN-EN 1090 gecertificeerd voor het snijden tot en met EXC4. Dit certificaat is het bewijs dat hollandsteel aan alle gestelde eisen voldoet en de processen dusdanig beheerst dat je met vertrouwen al je NEN-EN 1090 constructiewerk aan ons kan uitbesteden.