Skip to main content Skip to footer

Afbramen, ontbramen en kanten breken van metaal. Functioneel, veilig, en esthetisch

Wat is het afbramen van metaal?

Het afbramen, ontbramen, en ook wel kanten breken genoemd, hoort natuurlijk tot de diensten van Hollandsteel. Door het snijden van metaal kunnen er scherpe randen ontstaan. Een braam kan erg scherp zijn en zorgt dat de rand van het werkstuk niet glad is. Bij Hollandsteel verwijderen we deze bramen met als doel om de randen van metalen platen af te werken. Voor veiligheid, functionaliteit, én esthetiek.

Het ontbramen van metaal (of kanten breken), hoe werkt het?

Lasersnijden is fantastisch, maar het laat wel minuscule, scherpe randen op de plaatdelen achter. Minder prettig als het product daarna nog voorzien wordt van bijvoorbeeld een poedercoating.

Kanten breken, het ontbramen en de oxidehuid verwijderen, is een optionele nabewerking bij Hollandsteel op gesneden staal, roestvrij staal, aluminium, koper en messing.

Wij kunnen beide zijden van de plaat ontbraamen en er is ook de optie om dit enkelzijdig te doen. 

Onze kantenbreekmachine is een universeel bewerkingscentrum voor het afbramen, slijpen en polijsten van ferro en non-ferro platen. Het is een enkelzijdige ontbraammachine met een schuurband en 2 borstelunits. Ieder type materiaal (staal, roestvrij staal, aluminium) heeft zijn eigen borstels zodat wij dit strikt gescheiden kunnen behandelen.

Word klant en plaats je opdracht.

COSTA MD5 CVV 1350

Maximale werkbreedte: 1.350 mm
Plaatdiktes: 0,5 - 150 mm
Minimale plaatlengte: 80 mm
Maximale productgewicht: 400 kg

Waarom je opdracht plaatsen bij Hollandsteel?

Klanten kiezen voor Hollandsteel voor onze persoonlijke benadering, en de mogelijkheid om 24/7 offerte aan te vragen via ons portaal. En heb je een spoedopdracht: bel ons. Ons motto is: het kan wel! We vinden altijd een weg. Daarnaast hebben we jarenlange ervaring, state-of-the-art apparatuur en een team vol professionals. Wij staan garant voor kwaliteit. Neem vandaag nog contact met ons op voor een offerte op maat en ontdek hoe we jouw lasersnijprojecten naar een grotere hoogte kunnen brengen.

De voordelen van afbramen op een rij:

 1. Veiligheid:

  Onbehandelde bramen en scherpe randen kunnen letsel veroorzaken aan werknemers die met de metalen onderdelen werken. Afbramen zorgt voor een glad oppervlak, waardoor het risico op verwondingen aanzienlijk wordt verminderd.

 2. Verbeterde esthetiek:

  Klanten verwachten niet alleen functionele metalen onderdelen, maar ook esthetisch aantrekkelijke producten. Afbramen draagt bij aan de visuele aantrekkingskracht door een glad en professioneel uiterlijk te bieden.

 3. Verlengde levensduur van gereedschappen:

  Het gebruik van gereedschappen op ruwe, onafgewerkte metalen oppervlakken kan leiden tot slijtage van het gereedschap. Afbramen vermindert deze slijtage, wat resulteert in een langere levensduur van de gebruikte gereedschappen.

 4. Verbeterde functionele prestaties:

  Metalen onderdelen met bramen en scherpe randen kunnen moeilijk te monteren zijn en kunnen de prestaties van het eindproduct beïnvloeden. Afbramen zorgt voor soepele montage en verbetert de functionele prestaties

  .

Wat zijn de toepassingsmogelijkheden?

Metaalbewerking is een veelzijdig vakgebied met diverse toepassingen in verschillende industrieën. Het belang van afbramen in metaalbewerking kan niet genoeg benadrukt worden. Hollandsteel staat bekend om z’n hoogwaardige afbraamprocessen. We worden gevraagd door diverse branches en sectoren.

 1. Automobielindustrie:

  In de automobielindustrie is precisie cruciaal. Metalen onderdelen die gebruikt worden in voertuigen moeten niet alleen functioneel zijn, maar ook voldoen aan strikte veiligheidsnormen. Hollandsteel biedt afbraamdiensten die ervoor zorgen dat onderdelen zoals chassiscomponenten, motoronderdelen en carrosserieën vrij zijn van bramen, wat bijdraagt aan de algemene veiligheid en betrouwbaarheid van voertuigen.

 2. Machinebouw

  De machinebouw vereist componenten met uitzonderlijke toleranties. Hollandsteel levert afbraamservices die essentieel zijn voor de productie van hoogprecisie onderdelen voor machines die in allerlei sectoren worden gebruikt.

 3. Scheepsbouw:

  In de scheepsbouw moeten metalen onderdelen bestand zijn tegen extreme omstandigheden. Hollandsteel's afbraamtechnieken zorgen voor gladde afwerkingen die de duurzaamheid en veiligheid van maritieme componenten verbeteren.

 4. Luchtvaartindustrie:

  In de luchtvaartindustrie is lichtgewicht constructie van het grootste belang. Afbraamprocessen van Hollandsteel zijn ontworpen om te voldoen aan de specifieke eisen van deze sector. Door bramen te verwijderen van onderdelen zoals vliegtuigbehuizingen, turbinebladen en structurele componenten, draagt Hollandsteel bij aan de productie van veilige en efficiënte vliegtuigen.

 5. Medische Apparatuur:

  In de productie van medische apparatuur, waar precisie en hygiëne van het grootste belang zijn, is afbramen essentieel. Hollandsteel biedt op maat gemaakte afbraamdiensten voor onderdelen zoals beugels, implantaten en instrumenten, waardoor ze voldoen aan de hoge normen van de medische industrie.

 6. Elektronica:

  De elektronicaindustrie vereist nauwkeurigheid op microscopisch niveau. Hollandsteel past geavanceerde afbraamtechnieken toe op componenten zoals printplaten, connectoren en behuizingen, waardoor de betrouwbaarheid en prestaties van elektronische apparaten worden gewaarborgd.

 7. Energiesector:

  Of het nu gaat om het produceren van onderdelen voor hernieuwbare energie-installaties of traditionele energiecentrales, Hollandsteel begrijpt de diversiteit van de energiesector. Afbraamprocessen worden toegepast op onderdelen zoals tandwielen, leidingen en structurele componenten, waardoor de efficiëntie en levensduur van energie-installaties worden verbeterd.

Word klant en plaats je opdracht.

Hollandsteel staat voor

Persoonlijke service

Heb je vragen, of heb je bepaalde ideeën en wil je die tegen ons aanhouden, we denken altijd mee. En als er in eerste instantie geen oplossing lijkt te zijn: we vinden altijd een weg. We staan dus altijd klaar voor ondersteuning en advies, vooraf en naderhand.

Snelle doorlooptijd

Bij Hollandsteel geen ellenlange wachttijden en moeilijk doenerij. Hollandsteel streeft naar snelle doorlooptijden en kan de machines 24 uur per dag laten draaien.

Spoed opdrachten

Soms heeft een opdracht gewoon spoed. Neem contact met ons op en we vinden altijd een weg!

Ons Klantportaal 24/7 beschikbaar en snel offerte

In het online klantportaal kun je je tekeningen 24/7 uploaden en het gewenste materiaal, de aantallen en de gewenste levertijd aangeven. Als je de offerte in het klantportaal goedkeurt, wordt jouw opdracht meteen in het systeem gezet. Liever persoonlijk contact, ook dat kan.

Ons portaal is 24 uur per dag, 7 dagen in de week beschikbaar voor het plaatsen van opdrachten en het ontvangen van een offerte.

Maatwerk en flexibiliteit

Hollandsteel begrijpt dat elke klant unieke eisen heeft. Wij denken en tekenen graag mee met klanten voor maatwerkoplossingen die voldoen aan specifieke ontwerpeisen.

Duurzaam en milieubewust

Bij Hollandsteel proberen we zo duurzaam en milieubewust mogelijk te zijn, met onze (energie)zuinige productieprocessen, onze zonnepanelen onze nachtshifts (onze machines draaien ’s nachts door).

Ook gebruiken wij recent ontwikkelde software voor het nesten, waardoor de hoeveelheid materiaalafval wordt teruggebracht. Al het materiaalafval wordt voor hergebruik afgevoerd waardoor onze voetafdruk op het milieu flink wordt verkleind.

Innovatief

Bij Hollandsteel zijn we voortdurend op zoek naar innovatieve manieren om onze snijprocessen te verbeteren en te optimaliseren. Door te investeren in onderzoek en ontwikkeling, blijft Hollandsteel vooroplopen in de markt en bieden we altijd de nieuwste en meest effectieve snijoplossingen aan.

Kwaliteitsborging en certificeringen

Ons bedrijf is ISO NEN-EN 1090 gecertificeerd voor het snijden tot en met EXC4. Dit certificaat is het bewijs dat Hollandsteel aan alle gestelde eisen voldoet en de processen dusdanig beheerst dat je met vertrouwen al je NEN-EN 1090 constructiewerk aan ons kan uitbesteden.

Wij hebben strenge kwaliteitscontroleprocessen en het vermogen om aan de hoogste internationale normen te voldoen. Kwaliteit is geen claim, maar een bewezen feit bij Hollandsteel.

Bezorging tot aan de deur

Onze eigen vrachtwagens staan klaar om jouw order bij de voordeur af te leveren (of welke deur dan ook). Afleveradres buiten de Noordkop? Geen probleem, ook dan regelen we het transport.