Hollandsteel
Icoon sneller - Icoon preciezer - Icoon goedkoper - Icoon 24/7 bereikbaar via ons 2D en 3D portaal
Header

Buislasersnijden

Hoe werkt een profiel / buislaser?

 

Lasersnijmachines kunnen voor veel toepassingen worden gebruikt, wij gebruiken de buislaser voor het lasersnijden van contouren, graveren en het op maat snijden van metalen profielen en buizen van verschillende materialen zoals staal, RVS, aluminium, koper en messing. Het lasersnijden is zeer nauwkeurig en het product krijgt tevens een heel mooi strak snijbeeld. Het profiel of debuis wordt maar op een heel klein oppervlakte warm, waardoor vervorming door warmte nagenoeg niet optreedt. Ook is het met lasersnijden mogelijk om complexe vormen en kleine gaten te snijden.

 

Laser is de Engelse afkorting voor Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation

 

Een laser is een elektromagnetische stralingsbron die licht uitzendt in een bijna evenwijdige bundel. Om met de laserstraal te kunnen snijden, moet die worden gefocusseerd tot een lichtcirkel waarvan de diameter slechts fracties van een millimeter bedraagt. Hierdoor wordt de intensiteit van de straal zo groot, dat hiermee zeer smalle en nauwkeurige gleuven kunnen worden gemaakt, vaak ondersteund door een snijgas

 

 

lasersnijkop

 

 

Wij gebruiken voor het lasersnijden van profielen en buizen een fiberlaser

Bij een fiberlaser wordt een laserstraal opgewekt uit een opgerold fiber. Dit fiber is gedoopt in een laseractieve vloeistof (Ytterbium). Door met laserdiodes energie in de fiber te pompen, wordt er een laserstraal opgewekt. De twee zogenaamde Fiber Bragg Gratings zijn aangebracht in de fiber en vervullen de taak van eindspiegel en uittreedspiegel.

 

 

laserstraal fiberlaser

 

 

Een fiber laser heeft geen gassen nodig om een laserstraal op te wekken. Wel zijn er voor het snijproces gassen nodig om het gesmolten materiaal te verwijderen uit de snede. Dit kan een inert of een reactief gas zijn. voor het lasersnijden van laag en ongelegeerde staalsoorten gebruiken wij zuiver zuurstof. De zuurstof reageert tijdens het snijden op het materiaal en dit exotherme proces levert een hoge energie op waardoor er door 8 mm dik staal kan worden gesneden met de laser.

 

Voor het snijden van rvs ,aluminium, koper en messing gebruiken wij het inerte gas stikstof. Dit gas geeft geen exotherme reactie op het te snijden materiaal en wordt alleen gebruikt om het gesmolten materiaal uit de snede te verwijderen. Ook bij het snijden van laag of ongelegeerde staalsoorten kunnen wij lasersnijden met stikstof, hierdoor vormt er geen oxidehuid op het materiaal wanneer dit niet gewenst is. Dit voor bijvoorbeeld verdere bewerkingen van het materiaal zoals poedercoaten.

 

Onze buislaser snijmachine kan profielen verwerken tot 120*120 mm en buizen tot 170 mm. Deze profielen of buizen worden in het magazijn van de buislaser gelegd. Vervolgens pakt de profiellaser deze profielen één voor één, vol automatisch op en wordt deze onder de snijkop bewogen om de contouren uit het materiaal te verwijderen en het materiaal af te korten. De laserstraal word door middel van een glasvezelkabel vanaf de laserbron naar de snijkop getransporteerd en op het materiaal gefocust. De snijkop volgt samen met het materiaal, wat wordt bewogen door de servomotoren, exact het programma volgens de tekening, waardoor er prachtige met laser gesneden producten worden gerealiseerd.

 

 

 

 

 

 

Dienst
2e vlakbedlaser in Bestelling
Oktober 2018 Zal HollandSteel een nieuwe vlakbedlaser in gebruik gaan nemen. Wederom hebben we voor ...
Dienst
Hollandsteel is klaar om de concurrentie aan te gaan
Hollandsteel is klaar om de concurrentie aan te gaan   Hollandsteel uit Opmeer gaat met de aank...
Dienst
Hollandsteel ontwikkelt een klanten portaal
Hollandsteel lanceert klanten portaal   Met de ontwikkeling van een volledig geautomatiseerd kl...
Dienst
Hollandsteel koopt ook een vlakbedlaser
Hollandsteel koopt ook een plaatlaser   Met de aankoop van een 4KW 3000*1500MM vlakbedlaser kan...
Dienst
Eerste Durma buislaser komt naar Nederland
De Turkse machinefabrikant Durma heeft een aantal jaren gewerkt aan de ontwikkeling van een nieuwe f...